11 výhod nákupu ručne vyráběných produktů

Ručně vyrobené produkty Vám mohou nabídnout vyšší kvalitu, je kladena větší pozornost na přesné a detailní zpracování a navíc vzniká prostor pro Vaše speciální přání a požadavky.

1. Ručně vyrobené produkty jsou šetrné k životnímu prostředí

Ruční práce odebírá méně energie, než masové výroby montážních linek. To je obzvláště pravda, pokud se komerční produkt vyrábí v zahraničí a potřebuje být dodán na velmi dlouhé vzdálenosti, aby se dostal ke spotřebiteli.

2. Ručně vyráběné výrobky vytváří nové pracovní místa

Dalším důvodem, proč byste se měli cítit dobře při nákupu ručně vyrobených produktů je vytváření nových pracovích míst na trhu práce. Jedna studie zjistila, že přesunutím jen 10 procent spotřebitelských výdajů v dané oblasti na místní podniky by vytvořila stovky nových pracovních míst.

3. Ručně vyráběné produkty mají větší hodnotu

Řada experimentů ukázaly, že lidé si cení více, když je produkt originální, nebo pokud se jedná o umělecké dílo. Široká veřejnost vnímá řemeslné výrobky a šperky, jako výrobky s velkou přidanou hodnotou.

4. Ručně vyrobené produkty jsou také kvalitnější a detailně zpracovány

Není to jen originalita, která lidi přitahuje k zakoupení ručně vyrobených produktů, ale ručně vyráběné zboží je často jednoduše kvalitnější. Studie kávových nápojů zjistila, že 47 procent respondentů řeklo, že ručně vyrobené nápoje chutnají lépe, ve srovnání s jen 11 procenty respndentů, kteří se rádi spokojí s nápoji ze strojů.

5. Ručně vyrobené produkty vám přináší dobrý pocit z nákupu

A pokud jste jako většina Čechů, dobrý pocit z nákupu ručně vyrobených produktů je něco, co budete upřednostňovat. Průzkum z roku 2012 zjistil, že 87 procent Amerických spotřebitelů cítil, že podniky by měly klást přinejmenším stejně velkou váhu na zájmy svých spotřebitelů, jako na obchodní zájmy. Podpora místních řemeslníků a jejich eko-přístup vyhovuje dnešnímu zákazníkovi nejlépe.

6. Ručně vyráběné produkty pomáhají společnosti

Studie ukázaly, že místní, nezávislé podniky, z nichž mnohé prodávají zboží vyrobené ručně— vrátí vyšší procento jejich příjmů pro své společenství, než do řetězců. To znamená, že lidé, kteří vydělávají peníze z nezávislých podniků, ať už jsou to vlastníci, nebo zaměstnanci, budou s větší pravděpodobností nakupovat ve stejné oblasti, kde pracují.

7. Ručně vyrobené produkty mohou splnit Vaše potřeby lépe

Často u ručně vyráběného zboží, máte možnost přizpůsobení Vašeho nákupu, Vašim požadavkům. Protože při koupi ručně výráběných produktů jednáte přímo s výrobcem, mohou být některé aspekty produktu pozměněny, aby splnily Vaše potřeby.

8. Ručně vyráběné produkty nabízejí celistvý zážitek

Studie zabývající se sýry ve Vermontu zjistila, že spotřebitelé dávají přednost nákupu “farmářských” sýrů, protože mají pocit, že tím nacházejí plnější “smyslové uspokojení.” Toto spojuje perfektně oba důležité faktory při nákupu, jako je lepší chuť, a radost najít něco, co máte opravdu rádi. Poznání, že výrobek byl ručně vyroben přispěl k lepšímu pocitu, protože každý vyrobený výrobek má za sebou pro nás spotřebitele romantický příběh.

9. Ručně vyrobené produkty lze nyní snadněji koupit a jsou více populární než kdy jindy

Internet je nabitý rychle se rozvíjejícím handmade trhem – stále více a více lidí nachází zálibu v ručně vyráběném zboží. Od roku 2010 do roku 2011 trh s ručně vyráběnými výrobky zaznamenal 71 procent nárůst prodeje. Umožnění nákupu ručně vyráběného zboží on-line vedlo k volnému přístup k nejrůznějším řemeslníkům po celém světě.

10. Ručně vyrobené produkty jsou jedinečné

Jedním z nejvíce převládajících důvodů, které lidé uvádějí pro volbu ke koupi ručně vyráběného zboží je, že neradi kupují mosově vyrobené výrobky z velkých podniků. Ručně vyráběné zboží zajišťuje, že existuje pouze pár vyrobených kusů, které nejsou nikdy úplně stejné. Takže cokoliv, co budete nosit, nebo jíst, nebo umístíte do vašeho domova je stejně jedinečné jako vy.

11. Ručně vyráběné produkty podporují tradici a kvalifikovanou práci

Věděli jsme, že podporovat místní řemeslníky je dobré pro společnost, ale je to také dobré pro rozvoj umění. Ikdyž technologie může nahradit kvalifikované pracovníky s automaty, je důležité zachovat ruční výrobu zboží, jako možnou volbu povolání.